Het gaat niet goed?
Bel naar:
+31 6 13 26 41 22
Dan kijken we of we snel iets voor je kunnen betekenen.

Wij zijn er voor je als je wel nog naar school gaat

Stap voor stap sterker op school met Teach Jeugdhulp

Hoe wij kunnen helpen

Als een jongere hapert op school of zelfs dreigt uit te vallen, biedt Teach Jeugdhulp vrijwel altijd uitkomst. We versterken jongeren en werken samen aan dingen die niet goed gaan. We helpen ze met hun emoties omgaan, plannen en structuur aanbrengen in hun leven. Hoe we dat doen, lees je hier. 

 

Na school werken aan school 

Als het door onderliggende problemen niet goed gaat op school, helpen wij om erger te voorkomen. Onze begeleiding vindt na school plaats. Bij de start meestal 1x tot 3x keer per week. Door het doelgericht werken, kunnen we dit langzaam afbouwen tot bijvoorbeeld nog 1x in de week digitaal contact, totdat de jongere het helemaal zelf kan.

 

Veel eigen verantwoordelijkheid 

De meeste jongeren hebben helemaal geen zin om ná school ook nog eens met school bezig te zijn. Daarom beginnen we met de vraag: hoe gaan we er samen voor zorgen dat je hier zo snel mogelijk weer weg bent? Dat breekt direct het ijs, de jongeren hebben meteen het gevoel dat ze veel zelf kunnen bepalen en dat klopt. Daarvoor hebben we het Teach Uitstroomplan ontwikkeld. Extra bijzonder is het dus dat veel jongeren aan het einde van de begeleiding helemaal niet meer weg willen. Zo vertrouwd voelt onze begeleiding tegen die tijd voor ze. 

Stapje voor stapje vertrouwen winnen 

Door schoolwerk bouwen we een vertrouwensband op met de jongeren. Gaandeweg ontdekken we wat er onder de problemen op school ligt. Daar gaan we mee aan de slag. Voor elk kind is de aanpak anders, maar de primaire focus ligt op de ontwikkeling van ‘executieve functies’:

  • leren, plannen en organiseren 
  • sociale en emotionele vaardigheden
  • aanbrengen van structuur in de dag
  • vergroten van de leefwereld van je kind

 

Nauwe samenwerking met alle andere betrokkenen

We zijn er niet om enkel en alleen de schoolprestaties te verbeteren, daar is huiswerkbegeleiding voor. Onze methode richt zich op kinderen die vastlopen, door meer dan alleen een leerprobleem of -achterstand. We onderhouden daarbij nauwe contacten met school en eventueel andere betrokken hulpverleners. Door kennisuitwisseling over en weer werken we samen aan het versterken van de jongeren.

 

Meer weten?
Neem contact met ons op, dan maken we meteen een afspraak voor een kennismaking. 

Wil je Teach Jeugdhulp inschakelen?
Neem contact met ons op,
wij zijn er voor je.

Vraag een verwijzing aan bij Team Jeugd van je gemeente of bij je eigen huisarts.
Daarna gaan we direct voor je aan de slag, want we hebben geen wachtlijst.